sâmbătă, 27 iunie 2020

Cum se combina vinul cu muzica clasica



Vinul si muzica au avut dintotdeauna o stransa legatura. Mai jos, iti prezentam doua capodopere ale muzicii clasice dedicate vinului pe care merita sa le descoperi si trei vinuri bune de la crama Budureasca pe care sa le servesti in acest timp pentru ca experienta sa fie completa.

Emmanuel Chabrier a fost unul dintre cei mai mai mari compozitori, iar poate ca cea mai cunoscuta capodopera a sa este L’Etoile (Steaua) care a fost interpretata pentru prima data pe 28 noiembrie 1877. Piesa s-a bucurat de un real succes de la bun inceput si a fost interpretata de inca 48 de ori in cadrul altor spectacole ulterioare. Povestea plina de suspans te pune pe urmele regelui Ouf si a suisurilor si coborasurilor cu care se confrunta acesta. Nu vrem sa dezvaluim mai mult pentru ca mai bine descoperi tu totul. Bucura-te simturile cu aceasta muzica si completeaza experienta cu vinurile Budureasca.

Mai departe, Franz Schubert este cel care a compus „Cantecul de Baut” in 1815, iar acesta a luat nastere in jurul teraselor din Viena unde proprietarii serveau clientilor vin si mancare. Ocazional, pentru a destinde atmosfera aduceau si formatii care sa cante, fapt care l-a inspirat pe Schubert sa compuna cantecul pentru care a ramas cunoscut pana astazi.

Bineinteles, pentru ca experienta sa fie mult mai placuta ai nevoie si de un vin bun alaturi. Fume din gama Budureasca Clasic este o varianta pe care merita sa o incluzi pe lista ta. Acesta a luat viata din patru soiuri diferite de struguri: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala si Pinot Gris. Astfel, intalnim un vin cu o culoare galben pai deosebita, care este foarte aromat si aduce aminte de pepene galben copt, cu note subtile de stejar. Gustul de gutuie coapta cu accente de stejar dezvaluie un final lung. Pentru a-si demonstra adevarata valoare, vinul se recomanda a fi servit la temperatura de 10 – 12 grade. Referitor la asocieri culinare poti alege mancaruri bazate pe carne alba, peste, fructe de mare, legume sau branzeturi.

Incheiem lista de sugestii cu Blanc din gama Budureasca Exuberant. Compus din trei soiuri de struguri, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Regala, acest vin este unul dintre cele mai populare de la crama Budureasca. Regasim aceeasi culoare galben cu care ne-am obisnuit deja ce ascunde o aroma subtila de lamaie si un gust care ne aminteste de flori si fructe exotice. Fiind foarte racoritor, acest vin este potrivit in nenumarate contexte, astfel ca il poti servi si atunci cand asculti muzica clasica. Cu siguranta, iti doresti si sa servesti mancare pe langa vin, iar din acest punct de vedere te bucuri de suficienta libertate. Carne alba, peste, fructe de mare, branzeturi, legume, paste, ai de unde sa alegi exact ceea ce iti place pentru ca experienta de care ai parte sa fie completa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu